Respect

Koninklijke Ahrend NV


Het Nieuwe Werken heeft voor een nieuwe kantooretiquette gezorgd. Het activiteit gerelateerd Werken houdt in dat je meestal niet meer de hele dag op dezelfde plaats zit, maar van werkplek wisselt al naar gelang je activiteit. De kantoorwerker kan niet meer zomaar ergens gaan zitten, maar zal een werkplek moeten reserveren. Om dit te faciliteren heeft Ahrend met het Eindhovense technologiebedrijf Zens de Puk2 met Smart Working App ontwikkeld.

Puk2 met ibeacon is een draadloos oplaadstation voor de smartphone, dat tevens wordt gebruikt om in te checken op een werkplek. De Smart Working App geeft de gebruiker een overzicht van de beschikbare werkplekken en hij kan in een oogopslag zien waar zijn collega’s zitten. Facilitymanagers kunnen met deze app regelmatige rapportages opvragen die inzicht geven in het gebruik van de verschillende soorten werkplekken. Hiermee zijn ze in staat de kantoorruimte efficiënter te gebruiken, wat weer leidt tot lagere energie-, schoonmaak- en onderhoudskosten.

Voor de jury is het bijzondere van de Smart Working App dat zij zowel voor kantoorwerkers als facilitymanagers nuttig is. Kennis over het gebruik van kantoorruimte draagt niet alleen positief bij aan de efficiency en de kosten, maar zorgt er ook voor dat toekomstige kantoorgebouwen beter zullen worden ontworpen. Daarom verdient dit product de Special Award Respect